Hva skal vi ha til middag i dag? Kan du handle på veien hjem? Shit, vi er tom for melk, kan du løpe på butikken? Disse evige spørsmålene har du garantert stilt og stiller ofte. Mat, handling og middager tar mye tid og det er virkelig ikke lett å være kreativ og planlegge i en travel hverdag. Det er kanskje tusen andre ting man har lyst til å bruke tiden sin på enn å bestemme middager, gå på butikken, handle, dra med seg posene ut i bilen og inn i hjemmet.

Mat levert på døren

Vi bruker derfor matkasser hver uke og det gjør virkelig livet enklere. Da er det noen andre som bestemmer tre av middagene våre hver uke og vi får prøvd masse nytt vi aldri ville tenkt på selv. I tillegg handler vi omtrent all annen mat på Kolonial.no og bruker minimalt med tid i dagligvarebutikker. Dette gir en ro og mer tid i travle hverdager fylt med jobb, trening, lekser, fotballtreninger og fritidsaktiviteter. 

Ulike leverandører

  • Kolonial.no eies av Rema 1000 og leverer de fleste matvarene du finner i en vanlig matbutikk. Veldig enkelt og alltid god kvalitet på grønnsakene. De tar også med seg panten din og det er ganske digg! 
  • Dyrket.no er min absolutte favoritt. De leverer kortreist og økologisk mat fra hele Norge. Masse grønnsaker, nytrukken fisk, kvalitetskjøtt og andre husholdningsprodukter. Kvaliteten på maten de leverer er helt fantastisk og sjåførene er superhyggelige!
  • Kolonihagen.no leverer økologiske og spennende matkasser. De har original, vegetar og familie matkasser. Vi har prøvd andre matkasser også, men nå bruker vi bare Kolonihagen, original og familie. 
  • Marked.no måtte kaste inn håndkleet for bare noen måneder siden, så jeg håper virkelig flere tar i bruk denne typen tjenester slik at leverandørene overlever. 

Tid er penger

Ja, det er nok litt dyrere å få maten og middagene levert hjem på døren, men det er ikke bare sluttsummen på kassalappen som teller (som Rema 1000 sier så fint). Tid er faktisk penger, men tid er også mangelvare i dagens samfunn. Hva med å ta den tiden vi bruker på butikken og heller bruke den på familien, trening eller noe helt annet?

En annen ting er alt det unødvendige vi kjøper når vi peser inn på butikken på lavt blodsukker uten å ha noen peiling på hva vi har hjemme i kjøleskapet. Hvor mange ganger kommer man ikke hjem med en vare man allerede hadde fra før, kjøper for mye, glemmer en viktig ingrediens eller bare ha en energibar eller sjokolade på veien hjem? 

Kast mindre mat

Her i huset bruker én dag i uken på å handle fra Mac’en hjemme og da handler vi for hele uken. På denne måten kan vi planlegge godt og minimere mat som blir kastet. Vi vet akkurat hva vi har i kjøleskapet, kjøper ikke for mye av noe og handler akkurat det vi trenger. Dette blir det mindre matsvinn av og vi kjøper ikke tull vi ikke trenger fordi vi ikke går sulten og sliten på butikken.

Statistikken viser at nordmenn kaster nesten 1/3 av maten de kjøper. Satt på spissen betyr dette at du kan kjøpe tre poser mat på Kiwi og kaste en av dem på vei ut av butikken. Det er skammelig mye mat som kastes og hvis det er noe som koster så er det å kaste så mye mat. 

Enklere hverdag med lavere puls

Med alle disse faktorene, kanskje vinningen går opp i spinningen og mat på døren ikke er så mye dyrere likevel? Jeg vet at ikke hele Norge har denne muligheten, men jo flere som bruker tjenestene jo bedre blir tilbudet. Det går også an å planlegge og handle maks en gang i uken hvis man ønsker det. Så gi deg selv muligheten til å gjøre hverdagen litt enklere med en litt lavere puls. Det er det mange som trenger og det har vi alle godt av.