Granola er superdigg, men dessverre ofte fylt med raffinert sukker, råvarer med lav kvalitet og lite næring. Det er utrolig enkelt å lage sin egen granola og du kan velge selv hva du skal ha i den. Her får du en oppskrift på en variant med masse frø, nøtter, gode fettsyrer, honning, eteriske oljer og annet digg!

Det er ikke så nøye hvilke frø og nøtter du bruker. Dersom du ikke har alle frøene eller nøttene i oppskriften tar du det du har i skapet eller det du liker best.

Ingredienser:

  • 600g store havregryn

  • 300g frø (solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, gresskarfrø og chiafrø)

  • 200g hakkede nøtter (hasselnøtter, mandler, valnøtter og cashewnøtter)

  • 100g tørket kokos

  • 2-3 dråper eterisk olje av kanel

  • 3ss kaldpresset olivenolje

  • 3ss honning

  • Litt havsalt

  • En flaske lønnesirup (ca. 2dl)

  • 1 ss kaldpresset kokosolje (Cocosa)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 125 grader varmluft

  2. Hakk nøttene

  3. Ha alt det tørre i en stor bolle

  4. Tilsett alt det våte

  5. Rør godt slik at alt blander seg

  6. Ha alt over på et bakepapir og spre massen utover brettet

  7. Sett kokken på 10 minutters intervaller slik at du rører og flytter litt på massen hvert tiende minutt

  8. Stekes totalt 30 minutter

  9. Avkjøl før du heller granolaen over på et Norgesglass eller lignende

  10. Nyt <3