Fullmånen viser seg en gang hver måneden og kan ofte gjøre oss litt ekstra sensitive og følsomme. Gamle minner, traumer og ting vi trodde vi hadde lagt bak oss kan komme til overflaten og mange opplever en dårligere søvn rundt fullmånen. Faktisk meldes det om økt kriminalitet rundt fullmåne, og de som jobber nattevakt på sykehus og institusjoner kan merke mer urolige pasienter på natten. Lunatic som egentlig betyr en galning, stemmer fra ordet Luna som er et annet ord for månen.

Det er noe med fullmånens energier som påvirker oss. Når det er fullmåne er solen og månen på hver sin side av jorden, i motsetning til nymånen hvor de er på samme side. Månen reflekterer derfor lyset fra solen og lyser opp den mørke natten på en helt fantastisk måte. Dersom du har mulighet til å gå deg en kveldstur de neste dagene anbefaler jeg det på det sterkeste!

Måneformørkelse

I natt er det ikke bare fullmåne, men også total måneformørkelse i løvens tegn. Hver månefase faller på et astrologisk tegn, som har sine unike egenskaper, både positive og negative. Men som jeg alltid sier, du trenger ikke tro på verken månen eller astrologi for å jobbe med deg selv og syns at dette er spennende. Hver månefase er en anledning til å gå innover, fordi hver fase er i et nytt tegn og vil tvinge frem nye spørsmål og nye måter å reflektere over seg selv og sitt eget liv. 

Kraftig energi

Energien til denne måneformørkelsen kan føles over hele verden selv om du ikke ser den. Ekspertene sier at denne kombinasjonen med fullmåne, formørkelse, blodmåne og at månen nå er veldig nærme jorden, gjør at denne fullmånen vil ha en ekstra sterk innvirkning på oss.

Denne måneformørkelsen gir oss derfor muligheten til å kutte energetiske bånd til fortiden og som alle andre fullmåner har den vibrasjoner av å gi slipp. Måneformørkelser har en enorm energi og gjennom denne formørkelsen kan det som normalt ville tatt seks til atten måneder for deg å slippe, skrifte umiddelbart hvis du jobber med den. Det kan være et ganske dramatisk skifte, som kan føles intenst og overveldende, men resultatet er verdt det. Når stormen har stilnet kan du se klarere og jobbe deg fremover. 

Løven

Løven er sterk, men også sensitiv. Hun viser oss hvordan vi kan definere vår unike personlighet og hvordan vi kan vise det ekte selvet vårt til dem rundt oss. Løven bryr seg ikke om hva andre tenker om henne. Hun er tøff og selvstendig. Hun trenger ingen, hun er faktisk dronningen av verden. For en deilig energi! På sitt beste leder hun med hjertet og lærer de rundt seg meningen og viktigheten av medfølelse. Hun elsker fritt og har stor aksept for alle hun møter, uansett hvem de er, hva de bringer med seg og hvilken personlighet de har. Her har vi alle noe å lære.

Denne måneformørkelsen i løven er en fin tid for å virkelig se innover. Finne ut hvem du er, hva som gjør deg unik og kanskje sette litt ekstra pris på de rundt deg. Vi har alle våre unike egenskaper og talenter, og spiller hver vår rolle i det store kollektive samfunnet. Problemet er ofte at den personen vi er, ikke får skinne gjennom. Kanskje fordi vi gjør oss liten og gjemmer den vi er for å bli akseptert, likt og kanskje også for at andre skal få skinne. 

Spørsmål til deg selv

Kanskje du kan stille deg selv noen spørsmål:

 • Hvor har du undertrykt deg selv og dine egne følelser, nettopp for å bli akseptert og likt?

 • Hvilke deler av deg har visnet, fordi du ønsker å bli elsket og godtatt?

 • Hvilke av dine egne behov har du satt til side, fordi du ikke tror de er verdt nok?

 • Er det noens aksept og anerkjennelse du craver så hardt at du lar det går på bekostning av den du egentlig er?

 • Hvem er den eller disse personene?

 • Hvordan kan du gjøre noe med dette? 

Kjenner du deg igjen her? På noen eller mange områder? Det kan gjøre litt vondt, men endring gjør vondt og ærlighet gjør vondt, vertfall hvis du ikke har vært ærlig med deg selv på disse områdene tidligere.

Bruk denne måneformørkelsen til å vise de delene av din personlighet som du alltid har vært redd for å vise til de rundt deg. Gi slipp på frykten for å bli avvist. Aksepter deg selv for den du er, for da vil de rundt deg også akseptere deg. Å leve autentisk gir deg frihet, masse frihet! Hvor digg er ikke det?  

En serie av formørkelser i løven

Den er måneformørkelsen er knyttet til solformørkelsen i løven vi hadde august 2018. Har du noen notater fra den gang? Kan du huske hva du jobbet med eller hva som var viktig for deg for et halvt år siden?

Tenkt bake til august, hvis du kan. Hvilke intensjoner satte du da? Hva var det du jobbet med da? Hva var din realitet? Og viktigst av alt, hva er det som eventuelt har stoppet deg fra å nå de målene og intensjonene du satte deg? Dette er energiene du skal fokusere på gjennom denne fullmånen. La disse blokkeringene få komme til overflaten, bli bevisst på dem, slik at energiene fra denne kraftige fullmånen og formørkelsen kan hjelpe deg å bryte gjennom de barrierene som holder deg tilbake fra å vise ditt sanne jeg.

Du har det i deg

Og husk, du trenger ikke å endre noe. Du har alt i deg, hele spekteret av styrker og svakheter, vonde og gode følelser – alt du trenger for å være den beste versjonen av deg selv. Når vi snakker om å utvikle oss å bli bedre betyr ikke det er nødvendigvis at vi skal bli en annen person, det handler om å skrelle lag for lag, være ærlig, øke bevisstheten, stille opp for seg selv – og når du tror du er i mål, skrelle enda flere lag, helt til du finner den ekte deg den autentiske deg. Men som har vært godt gjemt fordi samfunnets normer, frykt og behovet for å bli likt og akseptert har stått i veien for den autentiske deg.

Når vi lærer å elske oss selv på et dypere nivå, åpner vi også dørene for å omprogrammere gamle mønster som styrer livet vårt uten at vi en gang vet det. Disse gamle tankene, mønstrene og måten vi er programmert styres veldig ofte av frykt. Frykt for det ukjente, frykt for å bli avvist og frykt for å si det vi mener og det som er vår sannhet. Tillatt derfor denne formørkelsen til å skrelle av noen lag av vibrasjoner og energier som blokkerer hjertet ditt fra å virkelig åpne seg.

Når du åpner hjertet ditt vil du få bedre kontakt med deg selv, din intuisjon og få guiding som når mye lenger enn den logiske hjernen din. Hjertet ditt er veien til å finne din indre og ekte styrke. Akkurat som løven, som ikke bryr seg og viser sitt ekte jeg! 

Løven i månen og solen i vannmannen

En måneformørkelse bringer med seg veldig mange energier. Men i kjernen av denne fullmånens energier ligger det viktige temaet egoet versus selvet. Det ligger en ti minutters sending om ego vs. selvet på Instagram TV på profilen min dersom du vil vite mer om dette og hvordan du kan identifisere ditt eget ego. Det går langt forbi det å være egoistisk, så ikke tenk at du ikke har et ego dersom du føler du ikke er en egoistisk person.

Egoet

Egoet er enkelt forklart tankene våre. Egoet definerer hvem vi er og hvordan vi sammenligner oss med oss de rundt oss. Egoet er den indre kritikeren, styggen på ryggen, djevelen på ene skulderen, som gir deg selvdestruktive tanker og separerer oss fra andre. Denne separasjonen med “vi og dem”, hvor vi har en holdning om at vi er bedre enn andre, grupper av mennesker osv. elsker egoet. Det nærer seg på frykt, konkurranse (den usunne formen), det å snakke ned andre eller seg selv.

Egoet vil alltid være der, men vi kan lære oss til bruke det til noe positivt, istedenfor å la det styre livet vårt. Vi kan bruke egoet til å motivere oss, minne oss på hvorfor vi skal stå opp om morgenen og hvilken funksjon vi har i samfunnet. Men dersom vi ikke er klar over at egoet styrer oss, kan vi bli fanget i et destruktivt, negativt og polariserende mønster, hvor egoet styrer tanker, handlinger og kommunikasjonen vår. Derfor er det viktig å gjenkjenne egoet sitt slik at vi kan bli bevisst og ta styringen når egoet tar for stor plass. 

Selvet

Selvet derimot er vår egen bevissthet, den ekte oss nedenfor og bakenfor egoet. Selvet vårt er knyttet til hele universet og alle energiene i universet og knytter oss derfor til alle mennesker og dyr rundt oss. Når vi handler ut ifra selvet vårt har vi ikke behov for å sammenligne eller konkurrere. Uten denne separasjonen som egoet driver med, trenger vi ikke å føle oss usikker eller redde.

Når vi handler fra selvet er det mindre sannsynlighet for at vi ble fristet av å døyve eller sabotere oss selv, oppleve frykt eller emosjonell smerte. Jo bedre kjent vi blir med selvet, jo tryggere blir vi og kan leve mer autentisk Når vi kan ta styringen på egoet vårt og leve mer fra selvet, får vi også muligheten til å slippe tanker og bekymringer om hvordan folk ser på oss og hva de tenker om oss, fordi det ikke lenger betyr noe. Dette krever selvfølgelig hardt arbeid og er ikke gjort over natten, men energien i denne formørkelsen, løven og vannmannen hjelper deg et stykke på vei. 

Nord og sør noden

Det er som sagt mange energier ved denne måneformørkelsen og vi har ett tegn fra hvert element representert. Fullmånen er i Løven, solen i Vannmannen, men også Nordnorden i Krepsen og Sørnoden i Steinbukken. Nordnoden representerer hvor vi er på vei som et samfunn, mens Sørnoden representerer det vi legger bak oss, spesielt de lave vibrasjonene til det gitte tegnet, denne gangen Steinbukken. Nodene representerer enkelt sagt vekstpotensialet vårt som samfunn, og ikke på individnivå som måne- og soltegnet.

Siden forrige nymåne i løven har Nordnoden flyttet seg inn i krepsens tegn. Krepsen viser oss hvordan vi kan mykne, ta vare på og akseptere oss selv og andre. Hun viser oss hvordan vi som et kollektiv både gir og mottar, som en evig spiral. Dette gjelder forholdet vårt til andre, men også til moder jord og dyrene på planeten. Vi har vært inne i en lang periode hvor vi tar mer enn vi gir, spesielt til moder jord. Denne fullmånen minner oss om at vi må skape en bedre balanse med morder jord.

Når vi kobler energien fra Nordnoden i krepsen og måneformørkelsen i løven får vi muligheten til å se på hvordan vi leder oss selv i livet, men også hvordan vi leder de rundt oss. Vi får muligheten til å åpne hjertene våre litt ekstra og utvikle medfølelse i en større grad. Medfølelse for oss selv og for menneskene rundt oss.

Fullmåne ritual

Det ideelle er å gjøre ritualet natt til mandag, under selve måneformørkelsen, men det er kanskje en smule ambisiøst. Selv kommer jeg til å gjøre det søndag kveld, men mandag kveld er også en mulighet. Dersom du har mulighet til å stå opp natt til mandag for å se på formørkelsen og blodmånen vil jeg definitivt anbefale deg det, og skal selv opp i fem tiden da den er på sitt beste.

Uansett, her er et fullmåne ritual du kan gjennomføre alene eller sammen med andre.

Alter:

Lag et alter med de fire elementene. Ettersom vi nå har ett tegn i hvert element representert ved denne fullmånen passer dette veldig bra. Lag alteret i midten av en ring eller foran meditasjonsputen din, et saueskinn, teppe eller puter hvor du skal sitte under seremonien. Når du har satt opp alteret smudger du det med Palo Santo for å rense energiene og nullstille før seremonien.

 • Vann for Krepsen – finn en fin liten skål og fyll den med vann.

 • Ild for Løven – tenn et lys, men ikke et duftlys.

 • Jord for Steinbukken – en eller flere av krystallene dine, gjerne noen som representerer jordelementet. Hvis du ikke har krystaller kan du gå en tur ute og plukke med deg en stein, kongle eller pinne for eksempel.

 • Luft for Vannmannen – fjær eller røkelse.

 • Eteriske oljer. Her velger du de oljene du føler du trenger mest i dag:

  • Petitgrain – bryter bånd til fortiden

  • Juniper Berry – for irrasjonel frykt og dem som unngår det vanskelige

  • Cypress – for frykt, flow og endringsvillihet

  • Geranium – hjerteåpner, trygghet og emosjonell healing

  • Timian – for å gi slipp, toleranse, tilgivelse og for å slippe følelser

  • Lemongrass – for spirituell klarhet, renselse, for å kutte bånd og slippe det du ikke trenger

 • Ha også en tom skål stående som du kan brenne litt papir i senere.

Pusteøvelse

 • Finn en komfortabel sittestilling hvor du har en rett rygg og kan ha håndflatene vendt oppover. Sitt gjerne i skredderstilling og la håndflatene vende opp. På den måten er du mer mottagelig for å ta inn det som skjer rundt deg.

 • Finn frem oljene dine, drypp en av hver olje i håndflaten, gni dem sammen og ta tre dype inn pust. Kjenn hvordan aromaen får fylle nesen din, reise nedover i lungene og opp til den limbiske følelseshjernen. Kjenn hva hver enkelt egenskap til oljene gjør med deg.

 • Lukk øynene og trekk pusten sakte, men dypt inn og ned i brystet. Pust mykt ut gjennom nesen. Gjenta inn og ut pusten, men hver gang du puster inn ser du for deg at du utvider brystet ditt litt og litt. Gjør inn pusten litt lenger og dypere for hver gang. Se for deg at brystet ditt er en vannlilje som utvider seg, vokser og brer seg utover. Se for deg at du puster ut til sidene av brystet og brystkassen, nedover mot magen, oppover mot kragebena og bakover i ryggen, mellom skulderbladene. Hvert inn pust ekspanderer brystet, hvert ut pust trekker brystet sammen.

 • Se for deg at du puster inn i hjertet ditt, sender kjærlighet og lys til hjertet ditt. Kanskje kjenner du varmen i brystet og hjertet. At innsiden får våkne litt til live. At du får mer energi og at brystet ditt vokser og vokser. At du blir fylt med kjærlighet og varme.

 • Denne pusteøvelsen gjør at du oppnår bedre kontakt med ditt indre, da du fokuserer på pusten og innsiden av kroppen. Den er hjerteåpnende og styrker forholdet til selvet ditt, ikke egoet ditt. Bruk fem til ti minutter på denne øvelsen, hvor fokuset hele tiden er å følge pusten reise gjennom brystet og innsiden av kroppen din.

 • Når du kjenner deg klar kan du komme tilbake til en naturlig pust og sitte i etterdønningen av øvelsen et lite minutt. Er det noe forskjell i kroppen din nå? Hvordan kjenner du deg annerledes enn før du startet?

Slippe frykt og kutte energetiske bånd

 • Finn frem penn og papir, la tankene få løpe fritt. Skriv ned alle de tingene fra fortiden du ikke vil ha med deg videre. Det kan være reaksjonsmønster, vaner, handlingsmønster, mennesker, fysiske ting, eller noe helt annet. Frykt, negative tanker og spenninger. De situasjoner eller tider hvor egoet ditt herjer og tar mye plass. Ikke tenk på hva som er riktig og galt, bare få ned alt du kjenner at tynger deg, stjeler energien din, gjør at du havner i konflikter, gjør deg sint eller trist. Det kan være tre eller trett ting, det spiller ingen rolle.

 • Når du kjenner deg ferdig setter du deg i meditasjonsstilling igjen, myser ned på papiret og tar inn alle ordene du har skrevet. Hvilke følelser dukker opp? Kan du kjenne hvordan ordene ikke gjør deg godt, hvordan de tynger deg og at du ikke trenger dem i livet ditt lenger?

 • Lukk øynene og se for deg at du står foran en elv med alle disse egenskapene, menneskene, tingene og tankene festet til deg. Se for deg at du hopper ut i elven og lar elven skylde bort alt du ikke trenger lenger. Se for deg hvordan det forsvinner med vannet og bølgene. Slipp det fri, gi det tilbake til moder jord. Til moder jord kan du gi alt, både positivt og negativt, fordi hun tar det med inn i kjernen av jorden og gjør det om til positiv energi.

 • Åpne øyene og brenn lappen i lyset du har på alteret. Her bruker du den tomme skålen du har satt frem. Se hvordan ordene forsvinner og blir til aske. Ta noen dype pust. Tillat deg selv å slippe det du ikke trenger. For godt.

 • Hvis du har lyst kan du finne frem en dagbok eller notatbok og skrive om deg selv. Din nye historie. Hvem du skal være, hvilke deler du har undertrykt som nå skal få blomstre, hvilke egenskaper du skal gi næring og hvordan du skal dyrke selvet ditt i tiden fremover. Hvem du er uten alt du har sluppet under seremonien.

Lykke til <3

Endring er ubehagelig

Husk at dersom du skal gjennomføre dette ritualet må du også være forberedt på en reaksjon. Når vi graver og jobber med oss selv, da kommer ting til overflaten. Det kan være sinne, sorg, håpløshet, triste følelser, tårer eller noe helt annet. Det kan også være energi, lettelse og glede. Men dersom du ikke er forberedt på å møte følelsene som kommer, da kan du like godt la være. Det er ikke noe poeng i å gjemme seg. Du må ta imot det som kommer, våge å føle på det og sitte i det.

Følelser er ikke farlige, heller ikke den fysiske smerten følelsene trigger. Kjenn at du kan ha kontroll over følelsene dine, fordi du velger å hente dem frem. Kjenn at du kan velge når nok er nok, men at du blir sterkere av å kaste lys på de negative følelsene, fordi når det vonde får passere og vi prosesserer følelsene våre, da kan vi slippe det og gå videre.

Feire at kroppen din er så fantastisk og trygg, at den lar følelsene komme til overflaten. Det er et tegn på styrke. Løven er også med på å vise deg at du kan være både emosjonell og sårbar, samtidig som du er sterk og har kontroll. En veldig fin kombinasjon.  

Kort oppsummert

Denne fullmånen byr på sterke energier og dramatiske skifter. Den gir deg muligheten til å slippe frykt, kutte energetiske bånd fra fortiden og identifisere egoet ditt. Slippe ting du eller ville brukt seks til atten måneder på. Jobbe med den autentiske deg, for å finne den du har skjult under alle lag av frykt og forventinger, la selvet ditt blomstre og forså hvilken gave det vil være til det kollektive samfunnet om du skinner med den virkelige deg!

Vi må bli flinkere til å feire og ønske endring velkommen, for dersom vi skal utvikle oss og tiltrekke oss nye egenskaper, tankemønster og mennesker, da må vi faktisk gi slipp på noe gammelt for å skape plass til det nye.

Happy full moon!


Kilder:

Bøker:

 • Lunar Abundance, Ezzie Spencer

 • Emotions & Essential Oils