I morgen er det klart for nok en nymåne, og jeg elsker hvordan denne syklusen bare gjentar seg og gjentar seg, hver eneste måned. Og ikke minst, at hver nymåne treffet ett nytt tegn, som gir oss nye muligheter til refleksjon og intensjon.

Nymånen er starten på månefasen og har en Yang energi. Månen og solen er nå på samme siden av jorden, og derfor også i samme tegn, i motsetning til fullmånen når de er i hvert sitt tegn på hver sin side av jorden. Nymånen har energien av ny start, nye intensjoner og denne nymånen har en veldig lett og deilig energi. Vannmannen gir oss en ekstra dytt bak, da Vannmannen er tegnet for action. Den tar oss ut av drømmemodus og inn i gjøremodus.

Vannmannen er aktivisten selv, i elementet luft. Et tegn med mye intellekt og disiplin. Vannmannen representerer frihet, selvstendighet og bevissthet, og mange av dere har kanskje hørt sangen “Age Of Aquarius, som er forbundet med hippietiden på 70 tallet.

De siste månedene har både fullmånene og nymånene tvunget oss til å se på oss selv og den vi er hvis vi skal leve helt autentisk. Det har vært mye innoverfokus, men det er for mange helt nødvendig. Vi har fått muligheten til å drømme stort, uten begrensninger. Vi har identifisert egoet vårt og gitt slipp på fryktene våre (du finner alle de gamle innleggene her på bloggen).

Februar nymånen bygger videre på dette, men nå med en mer kollektiv forståelse, blant annet fordi nymånen nå er i Merkur – planeten for kommunikasjon. Kommunikasjon både med oss selv, men også med andre. Når du har funnet ut hvem du virkelig er og sett på om gapet mellom de rollene du spiller i hverdagen og den autentiske ekte deg er for stort, kommer tiden for å finne de menneskene du kan ha rundt seg som virkelig kan la deg skinne, støtte deg og la deg få være deg selv til det fulle. Tiden for å finne din Tribe, ditt lille samfunn.

Kanskje føler du at du har disse menneskene rundt deg allerede. Da må du feire det, være stolt av deg selv og kanskje sende disse menneskene litt ekstra kjærlighet. Kanskje har du det noen steder i livet, som på jobben eller i en klubb du er med i, men ikke andre steder. Det er ikke nødvendigvis enten eller, og dette kan variere i de ulike stedene i livet vårt. Men viktigheten av å ha en Tribe, et sted med mennesker som stiller opp for deg og hvor du kan være deg selv uten å måtte ta på deg en maske for å bli likt eller passe inn, den er utrolig viktig.

Du skal derfor få noen spørsmål som du kan stille deg selv, og være helt ærlig når du svarer:

  • Hvem er du når du er deg selv fullt og helt? Hvilke meninger, interesser og verdier har du? Hvis du ikke vet dette anbefaler jeg deg å gå tilbake til øvelsene på de tre forrige full og nymånene.

  • Hvilke mennesker kan du være deg selv med, uten å gjøre deg til, legge lokk på deg selv eller være litt annerledes enn du egentlig er?

  • Hvilke mennesker kan du ikke være deg selv med?

  • Tenk litt tilbake. Når gikk du sist inn i et rom med mennesker, men før du gikk inn la du igjen en del av deg selv. Kanskje 10, 30 eller 50% av din personlighet, dine meninger, dine verdier – for å passe inn, bli likt eller godtatt?

Dersom du ved å svare på disse spørsmålene ser at du veldig ofte endrer deg, tar bort litt av deg selv og gjør deg selv mindre for å passe inn et sted, har du et par valg. Du kan enten jobbe med å vise ditt sanne deg, tilbringe mindre tid sammen med de menneskene du ikke kan være deg selv med eller fortsette som før. Valget er ditt, og vi har alltid et valg. Men dersom du ønsker ekte vennskap og forhold i livet ditt, anbefaler jeg ikke å fortsette som før i de viktige relasjonene dine.

Kanskje vil du bli overrasket hvis du våger å vise alle sidene av deg selv? Kanskje vil det åpne opp for nye samtaler, mer ærlighet og tettere bånd? Eller kanskje er det bedre å tilbringe litt mindre tid sammen med disse menneskene og heller søke nye relasjoner og mennesker som vil godta deg for den du er? Dette er det kun du og ingen andre som har svaret på. Men ingen er tjent med å late som, bære masker og skrelle av sin egen personlighet for å bli likt og passe inn. Og dette gjør de fleste av oss alt for mye og alt for ofte.

Vi er så heldig at vi bor i et samfunn med sosiale medier og en globalisering som gjør at vi kan finne nye bekjentskaper og relasjoner over hele verden. Du trenger ikke å finne din Tribe i nabolaget, du kan finne den på Instagram eller Facebook, eller i andre sosiale medier. Jeg ser for eksempel på mine Instagram følgere som en av mine Tribes, fordi vi alle tror på og står for det samme, heier på hverandre og jobber mot det samme målet – og fordi der kan jeg være meg selv og si akkurat det jeg mener. De som ikke er enige med meg eller blir provosert, de er velkommen til å følge noen andre. En annen Tribe har jeg funnet gjennom dōTERRA kollegaene mine, hvor jeg ikke kjente noen av dem for bare ett år siden. Nå er de noen av de menneskene som betyr mest for meg i hverdagen!

Vi kan altså ha mange Tribes, i mange ulike former. Og det er fantastisk! Det viktigste er at du først vet hvem du er, hva du står for og er ærlig med deg selv. Deretter kan du finne de som er som deg, og du vil blomstre som aldri før. Det å få lov til å være seg selv fullt og helt, og fremdeles bli elsket, likt og heiet på – det er frihet! Og husk, når vi utvikler oss er det helt naturlig å miste noen vennskap og bekjentskap på veien. Det kan være vondt og trist der og da, men for å gjøre plass til noe nytt, må noe gammelt ut. Og hvis du er klar for en endring er nymånen og planetene på din side.

Alle planetene går nemlig fremover nå, og ingen planeter er i retrograde. Dette er ganske sjeldent og gir oss et momentum, som du må benytte deg av dersom du kjenner at du vil sette noen gode intensjoner for tiden fremover og gjøre endringer i livet ditt.

Dersom du kjenner at du vil tiltrekke deg noen nye mennesker og finne en ny Tribe i livet ditt, enten dette er på sosiale medier, treningskompiser, nye kollegaer eller nye venner – kan du sette en intensjon ved denne fullmånen som du kan ha med deg i ukene fremover.

Intensjon

En intensjon er ikke det samme som et mål, men en følelse av hvordan du har det når du har funnet de menneskene du vil ha rundt deg og nådd målet ditt. Så tenk litt over, hvilke mennesker er det du savner å ha i livet ditt? Hvordan føles det når du har funnet dem? Hva gir de deg av påfyll, energi og følelser? Lukk øynene dine, pust dypt ned i brystet og hjertet ditt og kjenn på følelsene dine.

Blir du fylt med takknemlighet, kjærlighet, faglig påfyll, nye ideer, motivasjon, latter, trygghet? Finn frem følelsene du får av disse menneskene, kjenn på dem og virkelig ta det innover deg. Skriv ned noen linjer om hvordan du føler deg, hva du fylles med og hvordan du har det sammen med disse menneskene. Skriv i nåtid, ikke fremtid og hent frem denne intensjonen hver dag i ukene fremover. De energiene og vibrasjonene du sender ut, er også de du tiltrekker deg. Din Tribe er der nemlig allerede. De venter på deg <3.

Eteriske oljer

Eteriske oljer er fantastisk å bruke for å jobbe med en intensjon eller deg selv. Hver olje har sine unike egenskaper og her har jeg plukket ut et par stykker som kan styrke deg når du skal jobbe med å enten finne deg en Tribe eller styrke den du allerede er i. Du kan bruke disse oljene i diffuseren eller smøre dem på huden sammen med en baseolje.

Du kan bruke Marjoram, Cedarwood og Geranium for å styrke intensjonen din om å finne din Tribe eller styrke ekisterende forhold. Marjoram er oljen for tette bånd og emosjonell åpenhet. Cedarwood er selve Tribe oljen. Den styrker troen din på at du hører til, får støtte fra dem rundt deg og styrker sosiale bånd. Bruker du Cedarwood er det også mulig at du finner styrke i dine eksiterende relasjoner, da denne oljen viser deg den støtten og kjærligheten du allerede har rundt deg, men kanskje ikke alltid ser. Geranium er oljen for hjertet. For kjærlighet og tillit. Den hjelper med emosjonell healing, åpenhet og tillit til de du har rundt deg.

Du kan også bruke Spearmint dersom du har behov for støtte når du skal være ærlig og åpen i kommunikasjon med andre. Den gir deg selvtillit og hjelp til å artikulere, slik at du får sagt det du har på hjertet. Det kan også være en fin olje å benytte i nye relasjoner dersom du har frykt for å prate med nye mennesker.