Dette er den første av to fullmåner etter hverandre i vekten, noe som er veldig uvanlig og gir oss en unik mulighet til å jobbe med oss selv på flere områder. Den første fullmånen i vekten gir oss muligheten til å se på forholdet vårt til oss selv, mens vi i den andre fullmånen som kommer i april skal se på forholdet vårt til andre mennesker. Midt mellom dette får vi en nymåne i væren, så dette blir utrolig spennende!

Hva betyr fullmåne?

Fullmånen er generelt en tid hvor det kan komme opp mange gamle følelser som vi tidligere har lagt lokk på eller trodde vi var ferdig med. Solen og månen står nå på hver sin side av jorden, noe som gjør at vi kan bli ekstra følsomme, sove dårlige og kjenne oss litt i ubalanse. Dette er ikke nødvendigvis negativt, fordi jo mer du føler, dess større er mulighet for vekst og healing.

At månen og solen står på hver sin side av jorden, betyr også at månen og solen er i hvert sitt motsatte tegn. Denne gangen i vekten og væren. Hvert tegn har sine gode sider og dårlige sider, og ofte får vi opp de dårlige sidene ved tegnet rundt fullmånen. Men dersom du jobber deg gjennom det på en god måte kan du høste fruktene av de gode sidene og bli kvitt gammelt rusk i ditt eget system på veien.

Vekten & Væren

Så, hva betyr det at fullmånen er i vekten? Jo, vekten er det syvende tegnet i Zodiac, et tegn som minner oss om å gjenopprette balansen i livet vårt. Styrt av det syvende huset, som står for forhold og samarbeid skal vi derfor se på forholdet vårt til oss selv og andre de to neste fullmånene. Først ut er forholdet til oss selv.

Vekten veier alt både for og imot, og er på sitt beste et rettferdig og generøst tegn. De lave vibrasjonene i vekten kan gjøre at man stagnerer, ikke klarer å ta en beslutning, tar til takke med mindre enn man fortjener og tenker alt for mye. Vekten blir et passivt tegn når det ikke får blomstre.

Vi går også inn i en periode nå som styres av væren, som er det første tegnet i Zodiac. Styrt av det første huset betyr væren action, ego og stå-på vilje. En vær på sitt beste klarer alt og mestrer alt, mens de lave vibrasjonene av tegnet kan føre til at man ofrer alt og alle for å nå målet sitt, saboterer seg selv og tenker før man handler. Væren blir et aggressivt tegn når det ikke få blomstre.

Forholdet til oss selv

Når vi kombinerer vekten og væren kan vi se på og utfordre forholdet vårt til oss selv. Energien fra fullmånen og tegnene den er påvirket av, hjelper oss til å jobbe med oss selv og dra oss i riktig retning. Det er derfor tid til å stille seg spørsmål om hvordan vi behandler oss selv med tanke på tidsbruk, kroppen, integriteten og kreativiteten vår. Og hvordan balansen er i livet og hverdagen vår. Husk at forholdet til deg selv alltid er et speil på de forholdene du har til menneskene rundt deg.

Balanse

Vi har ofte en tendens til å bruke for mye tid på en ting og for lite på en annen. Kanskje jobber du ekstremt mye for å realisere drømmen din og visjonene dine, men på veien glemmer du fullstendig å ta vare på den fysiske og emosjonelle kroppen din. Eller kanskje bruker du så mye tid på trening og sunn mat, at kreativiteten og livsgleden ikke får noe fokus. Det kan være mange ting som er ubalansert, men som du nå kan minne deg selv på at må tilbake i balanse.

Ingen er tjent med ubalanser over tid, men det er lett å glemme i en travel hverdag. Nå får du derfor sjansen til å se på hva du bruker tiden din på, samt reflektere over om du kan gjøre noe annerledes. Noen ganger må vi sette sunne grenser for oss selv, for ikke å bli overarbeidet, overtrent eller kanskje overmeditert? For mye av en ting er aldri bra, uansett.

High & low vibe

Selv liker jeg å tenke på alt som energi og vibrasjoner. Alt fra maten jeg spiser, ordene jeg bruker, handlingene jeg gjør, forholdene jeg er i, følelsene mine og tankene mine. Samtidig forsøker jeg hele tiden å gjøre mer av det som gir mer energi og er high-vibe, og mindre av det som tar energi og er low-vibe.

Slik kan vi se på følelsene som kommer opp under fullmånen også, eller følelsene vi til enhver tid går rundt og bærer på. Ettersom denne fullmånen handler om å se på forholdet ditt til deg selv; hvilke følelser har du ovenfor deg selv? Og da spesielt de negative.

Spør deg selv..

Klandrer du deg selv? Er du bitter og sint på deg selv for ting du ikke har gjort eller burde ha gjort? I såfall hva? Sliter du med skyldfølelse eller føler at du ikke er god nok? Hvorfor? Definerer du deg selv ut ifra tidligere erfaringer og ting du mener du har gjort feil eller burde gjort annerledes? Forteller du deg selv at du ikke fortjener kjærlighet, penger, god helse eller andre ting? I såfall, på hvilke områder?

Fullmåne øvelse

Ta deg en tur ut i kveld. Se på fullmånen og ta inn energien hennes. Hvis det er overskyet og du ikke ser henne, er energien hennes der likevel. Gå uten musikk eller podcast på ørene, det beste er om du legger igjen telefonen hjemme. Ta med deg en liten notatbok og skriv ned spørsmålene ovenfor i den. Finn deg en benk eller et sted du kan sitte for deg selv, gjerne med utsikt til fullmånen. Kjenn hvor deilig det er å sitte for seg selv, alene med månen på denne måten, ta det innover deg og nyt stillheten.

Kjenn etter hvilke deler av kroppen din som har kontakt med underlaget. Kanskje baken din mot en stein eller en benk, fotsålene mot moder jord eller gresset. Fokuser på kontakten mellom kroppen din og moder jord, kjenn at tyngdekraften trekker deg nedover, samtidig som jorden tar deg imot deg og gir deg trygghet. Trekk pusten godt ned i magen og pust mykt ut gjennom nesen.

Når du kjenner deg klar for det kan du finne frem notatboken og svare på spørsmålene ovenfor. Vær ærlig med deg selv og tillat deg selv å grave frem det du kanskje ikke har tenkt så mye på tidligere. Tillat deg selv å reflektere over hvert spørsmål, og ta den tiden du trenger.

Hvordan føles det når du finner ting du kanskje ikke syns er så hyggelig? Hva kan du gjøre for å snu tankesettet ditt, og tilgi deg selv? Gi deg selv mer kjærlighet og empati? Hvordan kan du tillate deg selv å slippe disse følelsene, ikke la deg defineres av dem lenger, og gå videre uten de vonde følelsene, bitterheten, sinnet og klandringen?

Vær helt ærlig

Dersom du ikke er ærlig med deg selv kommer du ingen vei. Du lurer kun deg selv ved å late som. Det er vondt å være ærlig og det kan være tøft å grave opp vonde følelser, men mulighetene for vekst er enorme dersom du våger. Det kan også være at du kjenner på etterdønningene av denne øvelsen i noen dager eller kanskje en uke etter fullmånen. Det er overhode ikke uvanlig. Men husk at følelser ikke er farlig, og at de går over. Tillat deg selv litt ekstra søvn, bruk eteriske oljer, naturen og ta litt ekstra godt vare på deg selv hvis du kjenner at du trenger det. Det er faktisk helt lov, for det krever mye energi å jobbe med seg selv!

Dersom du ikke har muligheten til å gå deg en tur, kanskje du kan sette deg på terrassen? Eller i en stol ved vinduet hvor du kan se ut?

Eteriske oljer for tilgivelse og slippe fortiden

Dersom du har eteriske oljer kan du bruke disse til å slippe de negative vibrasjonene og følelsene i kroppen. Eteriske oljer vibrerer på et høyere nivå enn de negative følelsene du bærer på, samt påvirker følelseshjernen din. Ved å bruke oljene aktivt samtidig som du er bevisst, ærlig og jobber med deg selv, kan oljene hjelpe deg å tvinge de negative følelsene til overflaten slik at du kan slippe dem og gå videre med ny energi og et lettere sinn.

Dersom du kjenner du har behov for å tilgi deg selv for å ha vært for hard mot deg selv, eller har for lite empati med deg selv og den du har vært eller blitt, kan du bruke Forgive (på hjertet, nakken, håndledd og bak ørene), Timian (på brystet, sakral chakra eller under føttene – husk baseolje da denne er en varm olje) og Geranium (over hjertet).

Dersom du kjenner at du har vanskelig for å slippe gamle følelser eller klamrer deg fast i fortiden din, fordi det er trygt og du ikke vet hvordan du skal gå videre, kan du bruke Lemongrass (under føttene) og Timian (på brystet, sakral chakra eller under føttene – husk baseolje da denne er en varm olje).

Smør deg gjerne med noen av oljene før du går en tur og gjør fullmåneøvelsen, samt bruk dem i tiden etter fullmånen dersom du føler at det er nødvendig.

Lykke til <3

Kilder:

https://www.spiritdaughter.com/
https://virginiarosenberg.com/

Bøker:

  • Emotions & Essentials oils

  • The signs