Fullmåne i Vekten. Hvordan er forholdet ditt til andre?

Fullmånen er den mest aktive fasen i månesyklusen, hvor månen lyser stort på himmelen og kaster lys på jorden i mørket. På dette tidspunktet står solen og månen på hver sin side av jorden, noe som gir en helt spesiell energi. Dette gjør også at fullmånen står i motsatt tegn til solen, som nå er i Væren. Vekten og Væren er to motsetninger, Yin og Yang. Begge tegn har gode og dårlige egenskaper, og fullmånen kan virkelig få frem de verste og dypeste følelsene i oss. Mange kjenner at fullmånen påvirker dem emosjonelt og søvnmessig, så dersom du blir ekstra emosjonell og følsom rundt fullmånen er dette helt normalt.

Fullmånen i mars

Fikk du med deg fullmånen i mars? Den var også i vekten, noe som er svært sjeldent. To fullmåner i samme tegn på rad, den første for å se på forholdet vårt til oss selv og den andre for å se på forholdet vår til de rundt oss.

Dersom du ikke jobbet med fullmånen i mars vil jeg anbefale deg å se på de øvelsene som ble gitt da og jobbe med dem før du går løs på denne fullmånen. Det er fordi du trenger å se på forholdet ditt til deg selv, hvem du er og hva du vil her i livet, før du kan vende blikket utover og se på alle de mennesker, ting og forhold du har i livet ditt. Dersom du ikke kjenner deg selv og er trygg på deg selv, hvordan kan du da bli kjent med andre på et dypere nivå?

Autentisk eller ikke?

Veldig mange av oss lever ikke autentiske liv. Vi spiller roller og tar på masker for enhver setting og anledning. Vi tilpasser oss og gjør oss til, for å bli bedre likt og passe inn. Dette kan være i forholdet til våre aller næreste, familien, venner eller kollegaer, og i alle andre forhold og sosiale settinger vi befinner oss i.

Fasade

Vi liker å prate om folk som lever bak en fasade, men dersom vi er helt ærlig med oss selv vil vi nok finne oss selv bak fasader og masker oftere enn vi kanskje tror. Spørsmålet du kan stille deg selv for å finne ut om du er helt autentisk, er om du skreller av små eller store biter av deg selv før du går inn i et rom, går på jobb eller skal samtale med en venn eller partner. Er det noen deler ved deg selv, som du lar være å ta med deg inn eller vise for andre, fordi du tenker at disse sidene av meg, de vil ikke bli godtatt? Eller disse sidene av meg, de vil noen dømme meg for?

Det er slitsomt å leve et dobbeltliv i lengden. Spesielt dersom du ikke er helt sikker på hvem du virkelig er, fordi du har hatt på så mange masker og skrelt bort så mye av deg selv i så mange år. Dessverre er det kun oss selv vi lurer når vi holder på slik, og jo større avstanden er mellom den autentiske deg og de rollene du spiller, jo dårligere vil du føle deg ettersom årene går.

Når vi ikke kan være oss selv og leve autentisk, da slapper vi heller ikke av sammen med andre, i alle fall ikke så godt som vi kan. Vi må hele tiden jobbe litt ekstra for å opprettholde det bildet andre har av oss, passe oss litt for hva vi kan i eller ikke si, og spille et aldri så lite eller stort “spill” mens vi er sammen med andre.

Vekten

Vekten er tegnet for forhold og balanse. Et rettferdig og stabilt tegn som ved denne fullmånen oppfordrer oss til å finne balanse i forholdene våre. Hvor er det du gir for mye av deg selv eller tar bort for mye av deg selv? Alle forhold innebærer kompromiss og tilpasning, men spørsmålet er når det eventuelt blir for mye. Og samtidig, dersom du ikke kan være deg selv sammen med andre, er det da et forhold som er verdt å bevare?

Det har blitt skrevet mye om grensesetting og det å ta vare på seg selv i forholdet med andre, men denne fullmånen vil jeg snu litt på det og se litt på hvordan vi kan manipulere og overkompensere ovenfor andre, bevisst eller ubevisst, til det punkt at det blir skadelig og destruktivt for oss selv og forholdene vi er i. Enten det er med en kjæreste, barn og barnabarn, annen familie, venner eller kollegaer.

Gi og ta

Denne fullmånen blir derfor en tid for å se litt på om du kanskje tar for mye i forholdene du er i, eller manipulerer for å få det som du vil. Gjør du for eksempel veldig mye for de rundt deg, men samtidig forventer det samme tilbake og dermed gir dem rundt deg skyldfølelse for å ikke møte dine standarder? Det er en form for manipulasjon. Alle gode handlinger er ikke nødvendigvis gode, hvis de har en baktanke og blir brukt mot deg i etterkant. Overkompensering kan gå feil begge veier, og er ikke sunt for verken deg eller de rundt deg. Tenk litt på dette, og vær helt ærlig med deg selv.

Dersom vi har for store forventinger til dem rundt oss kan dette tyde på en indre usikkerhet eller ubalanse. Dersom du er i balanse energetisk vet du at ingen rundt deg kan gjøre deg lykkelig og tilfreds, det er kun deg selv som kan gjøre dette. Det betyr ikke at vi ikke behøver mennesker rundt oss som kan gi oss kjærlighet og påfyll, men det er ikke de du har rundt deg sin oppgave å gjøre deg lykkelig, gi deg bedre selvtillit eller trygghet. Dette er ene og alene vårt eget ansvar, og først da kan forholdene våre bli balanserte og likeverdige.

Avhengig av andre

Jo trygger du blir på deg selv, jo mer autentisk kan du være i forholdene dine og jo mindre er du avhengig av bekreftelse, annerkjennelse og oppmerksomhet fra de rundt deg. Du vil også kjenne at drama og støy er noe du ikke trenger i livet ditt og får tydeligere grenser for deg selv og hvem du ønsker å bruke tiden din sammen med. Du slipper å være avhengig av de rundt deg for å føle deg bra, og menneskene i livet ditt kan heller være kirsebæret på toppen av kaken istedenfor en av hovedingrediensene for at kaken skal smake godt.

Dette er kanskje et vanskelig budskap å svelge, men det er sannheten. Alt for mange av oss søker lykken, tryggheten og gleden utenfor oss selv, enten det er i materielle ting eller forholdene våre. Eller kanskje forholdet til prosjektene vi har gående eller jobben vår.

Passiv aggressiv eller kontrollerende?

Under fullmånen får vi virkelig kjenne på de lave vibrasjonene av tegnene den representerer. Vektens lave vibrasjoner er ubesluttsom, prokastinerende, sta og avvikende. Passiv aggressiv og en som ikke sier fra om det hun mener. Værens lave vibrasjoner er rake motsetningen, nemlig kontrollerende, aggressiv og egoisitisk. En som har vanskelig for å se andres behov og setter seg selv før alle andre.

Så hvor er du, i dine forhold? Og hvor kommer disse lave vibrasjonene til syne? Har du noen usunne mønster som du tenderer å gå inn i når du blir usikker eller er i ubalanse? Er det noen forhold som skiller seg ut? Og hva kan du gjøre for å skape en bedre balanse i det forholdet? Hint hint: det starter med deg.

Fullmåneseremoni på fredag

På fredag 19 april blir kommer det et eget blogginnlegg med fullmåneseremoni du kan gjøre alene eller sammen med noen du er glad i fredag kveld. Du kan allerede nå sette av tiden, reflektere over teksten ovenfor, invitere de du vil ha med deg og sørge for at du har noe fra de fire elementene luft, vann, ild og jord tilgjengelig der du er. Da er du klar til fredag og kan sette av tiden til å jobbe med deg selv.

God påske og god fullmåne <3

Kilder:

Bok: The Signs, Carolyne Faulkner

Podcast: The Lifeschool Coach

Spirit Daughter