Ikke bare er det nymåne i kveld, som er starten på en ny månefase – men det er nymåne i væren. Væren er det første tegnet i Zodiac, styrt av Mars. Et tegn fylt med selvtillit og lidenskap, som blir ustoppelig når hun følger drømmene sine. Ettersom vi nå også er inne i værens sesong, da alle født mellom 21 mars og 20 april er født i værens tegn, markerer vi samtidig starten på et helt nytt astrologisk år.

Nymåne er som mange av dere vet, symbolet på ny start og en god tid for å sette seg nye mål. Men det er også en tid hvor solen og månen står på samme side av jorden, hvilket gjør at vi sjeldent kan se månen på himmelen rundt nymånen. Dette gir oss en tid med mørke og stillhet, som igjen gir en unik mulighet til å stilne sinnet og lytte til oss selv og sin egen stemme.

Ta alt dette og bland det sammen med vårjevndøgn, lysere tider, vårmåneder og en natur full av spirer og knopper – da legger vi til rette for at mye spennende kan skje!

Væren – egoisten?

Væren er pioneren. Hun er alltid først ut og er den fødte leder. Hun er uredd, positiv og innovativ. Men væren kan også bli aggressiv, utålmodig og brenne mange broer dersom hun ikke får det som hun vil og kommer ut av balanse. Den indre flammen må temmes, næres og balanseres. Væren blir ofte sett på som det egoistiske og selvsentrerte tegnet, men er egoisme utelukkende negativt?

Dersom vi skal finne og gå vår egen vei, trenger vi en liten dæsj med egoisme. Vi må være villig til å lytte til oss selv, ta valg som gagner oss selv og ikke minst, våge å stenge ute andres meninger om det vi gjør og valgene vi tar. Og er det ikke en gang slik, at når vi lever vårt fulle potensiale og har det bra med oss selv, da er vi også bra for alle rundt oss?

Du trenger ikke å være født i væren for å ha en indre flamme. Det har vi alle og kan kjenne på den når vi feks. blir engasjert og motivert, rastløs og forbanna. Denne nymånen handler om å finne vår egen indre flamme, nære den og temme den, slik at vi kan bruke den til vår fordel.

Og mens vi snakker om selvet og det å lytte til oss selv. Hva er det din indre stemme sier til deg? Er det kanskje noe annet enn egoet ditt og samfunnet sier?

Nymånen i tre deler

Denne nymånen har jeg valgt å dele opp i tre deler, fordi vi alle er på ulike steder i livet. Den første delen handler om å finne ut hvem man er og hvilken hensikt man har på jorden og i livet. Del to er for deg som mener du har funnet dette, men siter med å komme i gang med drømmen din eller et nytt prosjekt. Tredje del er for deg som er så heldig å leve ut drømmen din i hverdagen, men som trenger å balansere ilden og lidenskapen fra tid til annen.

#1 – Vi er alle på jorden for en grunn

Vi er alle her på jorden av en grunn, og vi er alle like viktig. Likevel lever størsteparten et helt liv uten å kjenne etter hva vi selv ønsker og dømmer om. Kanskje ble vi fortalt på skolen at drømmen vår var urealistisk eller for vanskelig å nå. Kanskje hadde vi foreldre som var leger eller advokater, og at du skulle gå samme vei var bestemt lenge før du fikk muligheten til å finne ut hva du selv ønsket. Kanskje lo noen av deg når du fortalte dem dine inneste drømmer, og etter det valgte du å holde deg for deg selv. Eller kanskje har du gjort alle dine valg basert på hva andre mener og hva du tror er mest riktig i forhold til å passe inn i samfunnet.

Nymånen i væren markerer slutten på dette og starten på å utforske hvem du er og hva du er ment til å gjøre med livet ditt.

Nymånen er som sagt en tid for mørke og stillhet. Derfor får du nå muligheten til å stille deg selv spørsmål som; hvem er jeg egentlig? Hvorfor er jeg på denne planeten? Hva er meningen med livet mitt?

Øvelse for å styrke intuisjon og finne din drøm

Tankene våre er 10% bevisste og 90% ubevisste. Hva betyr egentlig det?

Ubevisste tanker kommer fra et langt liv med et samfunn, oss selv og andre som har fortalt oss hvordan ting er og bør være. Hva som er riktig og hva som er galt. Underbevisstheten er full av tanker, meninger, følelser, verdier og trossystemer om hvordan verden er og ser ut. Den styrer oss i mye større grad enn vi tror, og dersom vi aldri tar oss tid til å lytte til oss selv blir det vanskelig for oss å finne ut hva som er våre egne meninger, interesser og følelser. Når vi lytter til oss selv og styrker intuisjonen vår, finner vi også det som ligger i underbevisstheten som vi ikke trenger og som ikke gagner oss, som frykt og begrensede tankemønster.

Underbevisstheten kan du se på som gammel programvare som sinker og stopper deg i å utvikle deg og gå nye veier. Litt som gammel programvare på en datamaskin vil gjøre maskinen treg og vanskelig å jobbe med. Du må derfor avinstallere den gamle programvaren før du installerer en ny programvare. Litt sånn er det med tankene og underbevisstheten også.

Intuisjon

Det å styrke intuisjonen og bli flinkere til å lytte til vår indre stemme er ikke gjort over natten. Dette tar tid og krever mye jobb. Du kan styrke intuisjonen din ved å gå tur ute i naturen, uten musikk eller andre ting i ørene. Kun deg selv og moder jord. Du kan også styrke den ved å sitte i stillhet og i meditasjon, samt ved å bruke eteriske oljer for å styrke intuisjonen din. Jo flinkere du blir til å lytte til kroppen og din indre stemme, jo lettere er det å vite hva du trenger i hverdagen. Da kan du også ta bedre vare på deg selv.

Det beste er å finne en god rutine for dette. Kanskje kan du ta deg en liten tur ut alene hver kveld? Eller ta 10 minutter for deg selv på morgenen før resten av huset står opp? Eller bruke oljer som Clary Sage, Blue Tansy eller Arise? Sakte men sikkert, og med tiden til hjelp vil din indre stemme bli tydeligere og du vil bygge en sterkere intuisjon.

Hva er din drøm?

Nå skal du få lov til å drømme stort. Sprenge grenser for hva du tenkte var mulig. Drømme uten filter og uten frykt. Kjenn på følelsene du får når du drømmer. Hvordan føles det å ha oppnådd det du drømmer om? Uansett hva det er?

Sett deg ned med en notatbok, gjerne med Juniper Berry (for drømmer) i diffuseren og svar på følgende spørsmål. Ikke bry deg om hvem du er i dag, alle du skal ta hensyn til, hvilken utdannelse du har, hvor mye penger du har på konto, hva du kan og ikke kan – blås alt dette av banen og drøm stort med blanke ark.

 1. Hvordan ser det ut der du bor?

 2. Hvilke mennesker bor du sammen med?

 3. Hvordan ser det ut der du jobber?

 4. Hva er saldoen på bankkontoen din?

 5. Hva bruker du pengene dine på?

 6. Hvilke mennesker omgir du deg med?

 7. Hva er dine daglige self-care rutiner?

 8. Hvordan tar du vare på den fysiske kroppen din?

 9. Hvilken følelse har du når du står opp om morgenen?

 10. Hva fyller du kroppen din med av mat, drikke og næring?

 11. Hva er hobbyene dine?

 12. Har du en spirituell praksis?

 13. Hvordan føler du deg, fysisk og emosjonelt?

Versågod. Her har du deg og den du egentlig er. Er det langt fra den du er i dag? Fikk du deg noen overraskelser når du var helt ærlig med deg selv? Dersom avstanden mellom drøm og virkelighet er stor, kan det føles både vondt og vanskelig – men husk på væren, fryktløsheten og ilden.

La dette tenne en ild dypt inne i deg og tenk på hvilke steg du kan gjøre i hverdagen for å ta deg nærmere målet ditt. Heng drømmen din opp på veggen på soverommet ditt, slik at du ser den hver eneste dag. Det du sender ut til universet får du også tilbake.

“Be careful what you wish for”.

#2 – Du har funnet drømmen og lidenskapen din

Vet du drømmen din og meningen med livet? Men er stuck i gamle mønster og vet ikke hvordan du skal leve ut drømmen din i hverdagen? Kanskje vil du starte for deg selv, eller har lyst til å lansere et prosjekt som du har tenkt på i lang tid? Kanskje styres du av frykt for å feile, bli dømt eller til og med for å oppnå suksess?

Endring gjør vondt. Vi er vanedyr og liker oss i komfortsonen. Men det er vekst og mestring som virkelig setter fart og farge på livene våre.

Det finnes ingen bedre tid enn akkurat nå for å lansere drømmen og prosjektet ditt ut i livet. Væren er fryktløs, full av selvtillit, lidenskap og ild! Bruk hennes energi til å blåse liv i ilden din, aktivere de rette delene av deg selv og gi litt faen i hva andre tror og tenker. Bruk oljer som Clove, Ginger, Cassia og Spearmint til å booste din egen selvtillit og få mot til å gjøre det du trenger for å pangstarte drømmen din!

Øvelse for å slippe frykt

Hva ville skjedd om du ikke var styrt av frykt? Hvordan ville livet ditt sett ut? Og ikke minst, hvordan ville du hatt det og følt deg dersom du kunne stå opp hver morgen og gledet deg til alt du skulle gjøre fordi livet ditt var fylt med alt som gir deg glede, lidenskap og motivasjon?

Frykt er en lavt vibrerende følelse som vi kan hente frem når som helst dersom vi ønsker det. Men ved nymånen får vi ekstra drahjelp til å hente frem lav vibrasjons følelser, og med væren i forsetet kan vi slenge på en god dose egoisme slik at vi virkelig kan finne frem hvem vi er og hva vi er ment til å gjøre på denne planeten.

Tenk om hver eneste person på denne jorden levde sitt fulle potensiale? Levde sin egen drøm, og ikke andres? Hvilken planet ville vi hatt da? Hvilke ideer og selskaper ville eksistert? Det får vi aldri vite, fordi de fleste av oss lever for andres drømmer og vet ikke en gang hva vi drømmer om selv.

Den eneste måten å slippe frykt på, er å bli klar over hvilke frykter som styrer deg. Dette kan endre seg hele tiden og ikke minst være utrolig vanskelig å få tak i. Du må være helt ærlig med deg selv og forsøke å se deg selv litt fra utsiden. Bli bevisst på reaksjonsmønstrene dine og tenke over hva som stopper deg fra å gjøre de tingene du ønsker.

Tenk på denne drømmen, det prosjektet, den hobbyen eller hva det måtte være, som du har tenkt på lenge men ikke kommet i gang med. Hvorfor har du ikke startet? Hva er det som holder deg igjen?

Er det frykt for:

 • Hva andre vil si, og hvem er de andre?

  • Foreldre, venner, kollegaer, partner?

 • For å mislykkes, feile eller gå på trynet?

 • For å lykkes, for hva vil folk si?

 • For å utvikle deg, endre deg, vokse?

Frykt kan være så mye forskjellig, men det er kun deg som vet hvilken frykt som stopper nettopp deg i å ta et steg i riktig retning. Når du har satt ord på hva som stopper deg, hvilke tankemønster og gamle trossystemer som holder deg tilbake, er det tid for å slippe det. Og husk, du må avinstallere gammel programvare for å gjøre plass til det nye.

Hva er det verste som kan skje?

Når du har funnet ut hva du frykter og hva som stopper deg, spør deg selv; hva er det verste som kan skje? Dersom du kan leve med det verste som kan skje, da er det faktisk bare å kjøre på.

Du må være villig til å gi litt faen, kjenne på ubehaget og gå utenfor komfortsonen din for å vokse. Men denne nymånen med væren i spissen gir deg en unik mulighet til å bruke værens energi av fryktløshet og mot til å kanalisere energien din i riktig retning, tenne den indre ilden i deg og gå for det du drømmer om! Hva venter du på?

#3 – Du lever drømmen og lidenskapen din

Hvis du er en av dem som er så heldig, at du lever drømmen din hver dag – gratulerer! Det finnes få ting som er bedre enn den følelsen, da det gjennomsyrer hele livet vårt, gir mening, motivasjon og lidenskap i hverdagen. Følelsen av å stå opp hver morgen og vite at det du skal fylle dagen din med er helt i tråd med dine verdier, interesser og drømmer er magisk. Det gir livet mening på et helt nytt nivå!

Men dersom du lever din drøm allerede, har du mest sannsynlig kjent på følelsen av å ikke klare å stoppe. Du har kanskje møtt motgang på veien og brent deg ut i perioder. Eller blitt overivrig og hoppet inn i nye prosjekter uten å tenke deg om, som du må bruke mye tid på å rette opp i etterkant.

Tenk på lidenskapen din som en flamme. Og se for deg væren som styres av flamme og ild. En flamme som får riktig mengde oksygen og jording er sunn og skaper god balanse i hverdagen. En flamme som derimot får for lite oksygen og næring, dør veldig fort ut. På samme måte som en flamme som får alt for mye oksygen og for lite jording, kan ta helt overhånd, bli destruktiv og stresset. Kjenner du deg igjen i noen av disse? Kanskje veksler du litt mellom alle tre i ulike perioder?

Øvelse for å balansere den indre flammen i deg

Bruk litt tid på å reflektere over din egen flamme. Hva aktiverer flammen, hva slukker den og hva gir den en god retning og balanse? Dette er veldig ulikt fra person til person, så her må du forsøke å tenke over situasjoner hvor du feks. har blitt enormt motivert, demotivert, overarbeidet, platonisk eller andre ting. Hva trigget disse periodene og situasjonene?

For å ta meg selv som eksempel. Min flamme trigges av en tur i naturen, fordi da blir jeg kreativ og bobler over av ideer og ting jeg vil gjøre. Flammen trigges også av up-beat musikk som jeg liker, av å fordype meg i jobben min og av ytre motivasjon i form av bøker og podcaster. Men dersom jeg bare mater flammen min og blir overstimulert, kan jeg kjenne på en rastløshet og en indre uro fordi jeg mister bakkekontakten. Da kan jeg bruke jordende oljer og praktisere self-care for å ta meg selv litt ned igjen på jorden og balansere flammen. For å styre flammen i riktig retning og kanalisere flammen dit jeg trenger den, bruker jeg meditasjon, stillhet og lytter til meg selv. Uten dette blir jeg for styrt av eksterne faktorer og begynner å gjøre ting som ikke er riktig for mine drømmer og mål.

Så, skriv ned hva som balanserer, aktiverer og styrer din flamme. Da blir det lettere for deg å gjenkjenne et mønster neste gang flammen din er på ustø kurs, og praktisere de øvelser og rutiner som tar deg tilbake igjen til senter. Du kan også bruke eteriske oljer for å styre din indre flamme. Du bruker ikke alle på en gang, men kjenner etter hvilke av oljene som føles riktig for deg i gitte situasjoner.

Aktivere: Breathe, Basil, Arise, Ginger, Elevation, Blue Tansy og Peppermynte. Styre: Rosmary og Lemon. Balansere: Anchor, Arbovitae, Balance, Patchouli, Vetiver og Frankincense.

Det handler til syvende og sist om å kjenne seg selv, sine egne mønster og ikke minst lytte til sin egen stemme. Jo bedre kontakt du får med de selv, jo flinkere blir du til å lede deg selv gjennom et liv fylt med utfordringer, gleder og sorger. Lykke til!

Kilder:

Bøkerk: The Signs, Carolyne Faulkner & Emotions and Essentials Oils.

Spirit Daughter & Mystic Mama