Mandag 16 juni er det fullmåne i Skytten. Fullmånen er midt i månefasen, rundt to uker etter nymånen. Nå er månen godt synlig på himmelen. Trillende rund og skinnende.

Fullmånen er en tid hvor det kan komme opp mange gamle følelser som vi tidligere har lagt lokk på eller trodde vi var ferdig med. Solen og månen står nå på hver sin side av jorden, noe som gjør at vi kan bli ekstra følsomme, sove dårlige og kjenne oss litt i ubalanse. Dette er ikke nødvendigvis negativt, fordi jo mer du føler, dess større er mulighet for vekst og healing.

At månen og solen står på hver sin side av jorden, betyr også at månen og solen er i hvert sitt motsatte tegn. Alle tegnene i Zodiac har en motsats, og Skytten sin motsats er Tvillingene. Likevel er dette kanskje de to motsetningene som er mest lik hverandre og vil derfor ikke skape så mye friksjon som når det er fullmåne i andre tegn.

Hvert tegn har sine lave og høye vibrasjoner, og ofte er det de lave vibrasjonene som viser seg rundt en fullmåne.

Tegnet, huset og planeten

Skytten er et ildtegn som styres av det niende huset og planeten Jupiter. De tre ildtegnene Væren, Løven og Skytten har til felles at de er entusiastiske, impulsive, inspirerende og full av energi. Det kan bli litt drama, men også mye humor og moro. Det niende huset er huset for spiritualitet, høyere utdanning, filosofi og reise. Jupiter er planeten for flaks, ekspansjon og fornøyelse. Alle disse faktorene påvirker Skyttens personlighet og væremåte.

Skytten

Skytten er den evige optimisten. Hun søker frihet og eventyr, og har en ekstremt positiv energi ved seg. Hun elsker livet, og er alltid på jakt etter nye reisemål, situasjoner og mennesker som kan lære henne noe nytt. Livet er nok ganske sort hvitt, og dersom ting ikke blir helt som hun hadde tenkt har hun ingen problem med å gå videre til neste mulighet. “On to the next thing” er en god beskrivelse av Skytten.

Skytten er smart og intelligent, opptatt av kunnskap og liker å lese seg opp på et tema før hun kaster seg inn i en diskusjon eller inspirerer andre til å gjøre det samme som hun selv gjør. Hun samler på opplevelser, både av steder og mennesker. En Skytte kan derfor være et utrolig inspirerende og forfriskende menneske, som du har lyst til å tilbringe tid sammen med.

Hun åpner oss opp for nye muligheter og får oss til å se på alle som ett. Skytten har ikke et polariserende syn på verden, da vi er alle en del av en høyere bevissthet og alle en like viktig del av moder jord.

Skytten i ubalanse

En Skytte i ubalanse kan derimot bli både taktløs, sårende og overlegen. Ettersom verden er sort hvitt kan hun lett glemme at mennesker og situasjoner er komplekse, og kan til tider mangle emosjonell intelligens. Den evige optimisten drukner i negativitet, ignoranse og selvsentrerthet.

Ettersom Skytten er et logisk og mentalt styrt tegn, kan hun raskt bruke sin kunnskap som våpen og empatien kan forsvinne. Hun bryr seg lite om noen blir såret eller om hun ødelegger andres rykte, så lenge hun får rett. En ubalansert Skytte kan bruke mye tid på å argumentere sin sak og kan bli veldig utålmodig.

Fullmåne i Skytten

Denne fullmånen er det mange som har kjent på allerede, kanskje helt fra nymånen i Tvillingene for to uker siden. Mange av dere har nok jobbet med månefasene over lengre tid, og derfor også jobbet med dere selv over lengre tid. Emosjonelt arbeid er en evig reise og kan være både vanskelig å skummelt, men Skytten hjelper oss med ekspansjon. Til å åpne bevisstheten og underbevisstheten for nye muligheter.

Vi lever livet vårt basert på fortiden og de underbevisste tankene våre i veldig stor grad. Valgene vi tar og handlingene vi gjør i løpet av en dag styres av de ubevisste tankene våre. Dette gjør ingenting annet enn å hindre og begrense oss. Skape reaksjoner og trigge oss i hverdagen. Fullmånen i Skytten er en perfekt tid til å bli bevisst på vår egen underbevissthet, og høste fordeler av dette.

Frykt og begrensende tankemønster

Frykt og gamle tankemønster stopper oss fra å gjøre det vi egentlig vil, og mange av oss vet ikke en gang at dette er noe vi kan påvirke. Men dersom vi er villig til å erkjenne at vi lever i fortiden store deler av dagen, at vi begrenses av gamle tankemønster og irrasjonell frykt, har vi muligheten til å ekspandere vår egen bevisstheten og bryte de mønstrene vi ikke lenger har behov for.

Dersom du våknet opp i morgen uten noen minner fra fortiden om alt det vonde, skumle, triste og forferdelige du har lært og opplevd gjennom et langt liv, hvordan ville tankene dine vært annerledes? Ville du fremdeles vært redd for å prate foran forsamlinger? Eller tenkt at du ikke var god nok for den nye stillingen på jobben? Eller latt være å gå på date fordi du alltid har blitt avvist og ikke orker å utsette deg for å bli avvist nok en gang?

Dersom du ikke hadde en historie med begrensende og negative tanke- og handlingsmønster – hvordan ville livet ditt sett ut? Hvilke valg ville du gjort annerledes? Hva ville du gjort som du ikke tør å gjøre i dag?

Moon phases, elements of this image are provided by NASA

Nye perspektiver

Skytten og fullmånen utfordrer deg til å se ting fra et annet perspektiv. På med nye briller, legg hodet litt på skakke og se ting fra en annen vinkel. Sett spørsmålstegn ved tankene dine og alle merkelappene du har satt. Hvor kommer de fra? Hvor lenge har de vært der? Hvem bestemmer hvilke tanker som skal få styre deg og din hverdag?

Livet er fylt med positive og negative opplevelser, og slik er det for oss alle. Men vi trenger begge deler, det høye og det lave. Det gode og det vonde. For å lære, utvikle oss og vokse. Og dersom de samme tingene skjer med oss igjen og igjen og igjen, da er det et veldig tydelig tegn på at vi ikke har lært. At vi har havnet i en negativ spiral som vi ikke kommer oss ut av, fordi vi ikke klarer å se situasjonen utenfra, lære av den og bryte mønsteret vårt.

Universet sender oss utfordringer, mennesker og situasjoner helt til vi lærer. Men istedenfor å bli trigget, forbanna og bitter, vær heller takknemlig for alt som skjer deg. For at du får muligheten til å oppleve, lære og utvikle deg. Forsøk å se alle situasjoner uten å dømme, kritisere eller ta en offerrolle.

Bli inspirert av den eventyrlystne Skytten, som alltid er på jakt etter nye perspektiver og ny kunnskap. Som er åpen for endring, muligheter og mennesker. Og dersom noen ikke fungerer eller blir som du hadde tenkt, ja så finnes det en ny mulighet rundt neste sving. Bruk fullmånen til å bli bevisst på dine tanker. Fordi 95% av den er ubevisste og har lite eller ingenting med dagens virkelighet å gjøre.

Første steg til endring er alltid bevisstgjøring og erkjennelse, så bruk tiden fremover på å se deg selv i fugleperspektiv, fra nye vinkler og med nye briller som ikke er definert av din historie.

Kilder:

The Signs – Carolyne Faulkner
Emotions & Essential Oils
The Magic of I
Spirit Daughter