Iselin Larsen

Founder Urban Essentials Oslo

Iselin heter jeg, 32 år og bor i Oslo. Her får jeg en smak av både storbyliv og naturen innen noen få kilometers omkrets, og det elsker jeg!

Interessen min for kropp, helse og naturlig livsstil startet for snart 10 år siden. Det har tatt meg årevis å komme dit jeg er i dag, med mye prøving og feiling. Jeg har vært på alt fra kaloritelling til lavkarbo, måltidserstattere og superfood, juicing og detox kurer, ja det aller meste egentlig. Jeg har trent alt for hardt og alt for lite. Jeg har brutt ned kroppen min med stress, alkohol og dårlig mat, sabotert meg selv og vært ekstrem på de fleste områder. Det har vært oppturer og nedturer, men jeg har lær ekstremt mye på veien.

De siste fire årene har jeg for alvor satt meg inn i hvordan kroppen og hodet fungerer, samt hva vi mennesker egentlig trenger for å ha det godt med oss selv hverdagen. Jeg tror på en holistisk tilnærming til kroppen, hvor alt henger sammen. Vi er natur og følelsene våre henger sammen med den fysiske kroppen. Mat og kosthold var min vei inn til bedre helse, men nå er det en så naturlig del av min hverdag at fokuset mitt er mye mer rettet mot emosjonell helse, naturens sykluser og hvordan jeg kan dyrke det feminine i meg.

Jeg tror på en naturlig og forebyggende livsstil, hvor vi tar vare på oss selv, emosjonelt og fysisk, bygger et grunnlag for et langt og godt liv uten plager og vondter. Mine verktøy er yoga, eteriske oljer, månen- og naturens sykluser, kosthold og alt som er naturlig.

Min bakgrunn

En mandag i februar 2018 sa jeg opp den godt betalte jobben min i IT bransjen for å satse på meg selv, min egen bedrift og det jeg brenner for. Nå består hverdagene mine av yoga, eteriske oljer og feminint lederskap. Ved å følge månefasene, min egen og naturens sykluser, samt leve så naturlig og rent som mulig, lever jeg et balansert liv med god helse, både fysisk og emosjonelt.

Jeg har en 300t Hatha Yogalærer utdannelse fra Oslo Yoga, bygger et nydelig dōTERRA team med fantastiske kunder og kvinnelige ledere, underviser og veileder i eteriske oljer og er kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske Skole. Livet mitt handler rett og slett om å hjelpe andre til en bedre fysisk og emosjonell helse, ved å vise vei gjennom min egen livsstil og levemåte.

Har du lyst til å jobbe sammen med meg?

Jeg har funnet min vei som passer for meg og min kropp, men det finnes mange veier til målet. Vi er alle unike og forskjellige, og nettopp derfor er det ikke sikkert at alt som fungerer for meg vil fungere for deg. Uansett mener jeg det er viktig å leve en forebyggende, balansert og naturlig livsstil, uansett hvem du er og hva målene dine er. Kroppen henger faktisk sammen (tro det eller ei), og vi må se den som en helhet. Vi påvirkes også av naturens sesonger og våre egne sykluser (spesielt kvinner), enten vi vil det eller ei.

Legg igjen navn og epost, så kontakter jeg deg

– Iselin <3

Hva og hvorfor

Urban Essentials jobber for at du skal få kunnskap og motivasjon til å gjøre de endringene som trengs for en bedre fysisk og emosjonell helse. Samfunnet har strukket helse-strikken alt for langt og vi drukner i kronisk stress, mentale lidelser og kropper fulle av betennelser. Vi har lite eller ingen kontakt med vår egen kropp eller moder jord, samtidig som vi lever stressende liv med sosiale medier, materialisme og et forbrukssamfunn av de sjeldne. Vi forsyner oss grådig av jordens ressurser og dyrker vårt eget ego, uten å tenke på konsekvensene eller generasjonene som kommer etter oss.

Lytte til kroppen

Flere og flere sliter med søvn, energi, mage- og tarm problemer, kroniske betennelser, livsstilsykdommer, depresjon, angst og mye mer. Men istedenfor å fylle kroppen vår med naturlig og ren mat, lytte til signalene den sender og kjenne på våre egne følelser, durer vi videre som et lokomotiv tog, samtidig som vi døyver følelser med mat, trening, shopping, alkohol og sosiale medier. Vi behandler symptomer med medisiner og ønsker en quick-fix for det aller meste. Maskuline egenskaper er sett på som attraktive og sterke, mens feminine egenskaper sees på som svake og unødvendige.

Hva trenger vi, egentlig?

Kroppen vår er fantastisk, men alt for mange har glemt hvordan det føles å være på topp og hvordan vi skal ta vare på oss selv. Her inne vil du lære mer om hvordan du kan leve et balansert liv, i takt med din egen kropp og dine egne behov. Hvordan du kan dyrke både det feminine og maskuline i deg, veksle mellom av og på, Yin og Yang. Vende fokuset innover, sette sunne grenser for deg selv og være mer ærlig mot deg selv og de rundt deg.

Balanse

Balanse kan handle om så mangt. Balanse i matveien, nervesystemet, hormonene og tarmen. Balanse mellom stress og hvile. Yin og Yang. Maskulint og feminint. Ta vare på oss selv og ta vare på andre. Gi og motta. Det er ikke bare enten eller, heller ikke i naturen. Sol og måne. Flo og fjære. Vinter og sommer. Høst og vår. Frø som sås og planter som dør. Alt henger sammen og alt må ha en balanse.

Ved å leve mer balansert, ta tilbake ansvaret for vår egen helse, lytte til kroppen vår og bruke gode verktøy i hverdagen kan vi få det mye bedre med oss selv. Når vi får det bedre med oss selv blir vi også mye bedre for alle rundt oss. En naturlig livsstil med ren og økologisk mat, naturlige rengjøringsprodukter, sminke- og hudpleieprodukter, samtidig som vi bruker naturens elementer, sykluser og sesonger til å støtte oss selv, kan hjelpe oss mot et mer balansert liv med en friskere kropp og et bedre emosjonelt følelsesliv.

Heldigvis ser også vi en endring i samfunnet, med en ny gruppe mennesker som rekker opp hånden og sier de vil leve mer naturlig. Som ønsker en motvekt mot det samfunnet som vi lever i, ikke fordi alt med dagens samfunn er feil, men fordi vi kan ha godt av å skape en bedre balanse og gjenskape kontakten med naturen og det naturlige. Og jeg håper du er en av dem!